Månskensprinsen

Månskensprinsens ensemble på Karelias scen
Månskensprinsens ensemble på Karelias scen

Vintern 2023 satt Kulturhuset Karelia upp familjepjäsen Månskensprinsen. Det var en nyskriven pjäs för hela familjen av fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff och dramatikern Anna Simberg.

Efter ett par exceptionella år blickade Kulturhuset Karelia framåt och satsade igen på en egen teaterproduktion. – Vi vill erbjuda publiken ett mångsidigt utbud av evenemang och samtidigt erbjuda aktörer en scen att stå på. Vi har ett speciellt intresse för barn- och ungdomskultur vilket gör denna familjepjäs speciellt välkommen, berättar verksamhetsledare Elin Sundell.

Sadunomainen tarina kertoo prinssi Aurelianista, joka kasvaa linnassa yhdessä kuningataräidin ja kolmen keijun kanssa. Auringon laskiessa hän herää ja auringonlaskun aikaan hän käy lepäämään. Prinssi ei milloinkaan ole käynyt linnan muurien ulkopuolella, mutta eräänä päivänä hän jättää linnan tutustuakseen maailmaan yhdessä uteliaan Tea-tytön kanssa. Prinssi Aurelian kokee ensimmäistä kertaa päivänvalon, kaupungin hälinän ja tapaa muita ihmisiä.

Månskensprinsen skulle ursprungligen ha haft premiär på Wasa Teater i mars 2020, men coronarestriktionerna satte käppar i hjulen för produktionen. Samma sak skedde våren 2021. Pjäsen fick i stället världspremiär på Karelias scen i Ekenäs den 4 februari 2023.

– Olen erittäin iloinen että Månskensprinsen viimeinkin pääsee näyttämölle, sanoo Maria Turtschaninoff. Erityisen ilahduttavaa on, että se tapahtuu kotikaupungissani Raaseporissa!

Månskensprinsen on Maria Turtschaninoffin ensimmäinen näytelmä. Se on kirjoitettu Kulturfondetin erikoisprojektin Ung Dramatik puitteissa. Apunaan Turtschaninoffilla on ollut näytelmäkirjailija Anna Simberg, jonka kanssa hän on laatinut käsikirjoituksen.

Turtschaninoff on yksi Suomen merkittävimmistä fantasiakirjailijoista; hänen romaanisarjansa Röda Klostret on tähän mennessä ilmestynyt 28:ssa maassa.

Ohjaaja on Marja Vuori ja lavastuksesta vastaa Erik Salvesen. Marja Vuori on ohjaaja ja teatteripedagogi, joka viimeksi on työskennellyt Pohjanmaalla, mm. Wasa Teaterissa ja Korsholm Teaterissa. Marjan erityisosaamista on luoda viihdyttäviä esityksiä, joilla on korkea taiteellinen arvo.

– Månskensprinsenissä kiinnitin erityisesti huomiota sen taikaan. Kyseessä on taianomainen satunäytelmä, jossa tempaudutaan mukaan seikkailuun suurella sydämellä. Näytelmä koskettaa ja viihdyttää. Odotan kovasti harjoitusten alkamista ja teatterin taian luomista yhdessä näyttelijöiden kanssa.

Yhteydenotot: [email protected] ja [email protected]

Pjäsen var en fantasiberättlese som lyfter fram spänning, magi, vänskap och mod.

Näyttelijät
Edward Friis
Alice Olin
Annina Vartio
Kalle Dönsberg
Johannes Holmberg
Fia Lundström
Kennet Lindholm
Emma Kullberg
Edith Holmberg
Maya Hallgren
Elvira Ahlfors
Ebba Andberg
Anna Bäckman
Ines Eklund
Astrid Holmberg
Carolina Landers
Erin Stenström

Tuotantotiimi
Maria Turtschaninoff, käsikirjoitus
Anna Simberg, käsikirjoitus
Marja Vuori, ohjaaja
Emma Kullberg, apulaisohjaaja
Erik Salvesen, lavastaja
Jani Tasanko, puuseppä
Samuli Turunen, musiikki
Anita Sandholm, puvustaja
Alexandra Stjernberg, maskeeraaja
Kristoffer Dahlström, ääniteknikko
Gugge Wasenius, valosuunnittelija
Julian Ekholm, valoteknikko
Laura Pulli, valoavustaja
Ika Wickström, grafiikka
Ian Granström, valokuvaaja
Mona Salama, tuottaja

Avustusten myöntäjät ja sponsorit

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Bergsrådinnan Sophie von Julins Stiftelse, Emilie och Rudolf Gesellius fond, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, Konstsamfundet, Kungsgårdsstiftelsen, Oskar Öflunds Stiftelse, Raseborgs stad, Stiftelsen för Ekenäs Sparbank, Svenska folkskolans vänner, Svenska kulturfonden, Trygwe och Hjördis Nymans stiftelse, William Thurings stiftelse