Karelian interaktiiviset koulukäynnit

Ungdomar står i Karelias foajé

Koulut ovat osoittaneet kiinnostusta vierailuille Kareliassa, ja tämän vuoksi Karelia kehittää uutta konseptia, joka kutsuu ala- ja yläasteen luokat pedagogisella tavalla. Käynnin aikana oppilaat pääsevät tutustumaan ja liikkumaan kulttuuritalon tiloissa. Lisäksi Karelia esittelee toiminnansa ja järjestää ohjelmaa interaktiivisilla elementeillä. Oppilaat saavat myös nähdä lyhytelokuvan, joka kertoo kulttuurialan töistä.

Tavoitteena on vakiinnuttaa konsepti niin, että se tulee arvostetuksi ohjelmaksi koulujen ja oppilaiden keskuudessa. Käynnin tarkoituksena on antaa oppilaille mahdollisuus tavata paikallinen sisällöntuottaja, joka kertoo, mitä kaikkea tapahtuu kulissien takana tapahtumaa tuotettaessa tai taiteilijan luodessa taideteosta. Paikan päällä oppilaat saavat myös kokeilla ideoida ja tuottaa kuvitteellisia tapahtumia.

Koulukäynnit kehitetään yhteistyössä Västnyländska Ungdomsringen/TryckeriTeatterin sekä muiden paikallisten tahojen kanssa. Lyhyt elokuvan rahoittavat Brita Maria Renlundin säätiö sekä Leader Pomoväst -ohjelman maaseudun kehittämisrahoitus EU:lta.