Konserttikonsepti oppilaille yläasteella

Publik sitter i Karelias sal för att se en konsert

Kareliassa järjestetään satunnaisesti konsertteja, joihin koululuokkia kutsutaan yleisöksi. Karelian lastenkulttuuriprojektin kautta Karelia kehittää nyt säännöllistä konserttikonseptia opettajille ja yläasteen oppilaille. Ajatuksena on yhdistää keskustelu ja musiikki, ja tuomalla esiin paikallisten muusikoiden ja musiikinopiskelijoiden tarinoita ja kokemuksia oppilaat saavat inspiraatiota seurata omia unelmiaan ja tavoitteitaan. Tarjoamalla laadukkaita musiikkielämyksiä voidaan edistää oppilaiden sitoutumista ja kiinnostusta musiikkiin ja kulttuuriin vapaa-ajalla.

Kuva: Konsertti Karelia goes Girl Power

Vuonna 2023 järjestettiin lokakuussa konsertti 7. luokan oppilaille tyttöjen päivänä teemalla Musiikki ja unelmat.Toinen konsertti pidettiin maaliskuussa 2024, suunnattuna 9. luokan oppilaille. Konsertti toteutettiin periaatteella "nuorilta nuorille" omalla ohjelmalla ja antoi oppilaille käsityksen musiikkiopinnoista samalla kun he vierailivat paikallisella kulttuurilavalla. He saivat muun muassa tietoa musiikkiohjelmasta Lärkkulla Musicista ja muista opiskelumahdollisuuksista, jotka voisivat mahdollistaa tulevan työn kulttuurialalla.

Konsertti kehitetään yhteistyössä musiikkikoulutuksen Lärkkulla Musicin sekä Västnyländska Ungdomsringen/TryckeriTeatterin kanssa. Konsertit toteutetaan Brita Maria Renlundin säätiön sekä Svenska Folkskolans vänner rahoituksella.