Videotuotanto taiteellisesta työstä

Karelia kehittää uutta konseptia kertoakseen mielenkiintoisella tavalla kulttuurituotannosta ja taiteellisesta työstä. Lyhytelokuvaa luodaan, joka kertoo erilaisista ammateista taidealalla ja näyttää henkilöitä, jotka työskentelevät taiteen parissa ja kulttuuritaloissa kulissien takana.

Kuva: Projekti vieraili TryckeriTeatterin kulissien takana ja teatterin puvustamossa tammikuussa 2024.

Lyhytelokuva visualisoi työn, joka tehdään ennen tapahtuman tai kulttuurikohteen valmistumista yleisölle. Lyhytelokuvassa esitellään erilaisia erikoistaitoja, jotka voivat inspiroida lapsia ja nuoria tulevaisuutta ajatellen, esimerkiksi osallistumaan useammin kulttuuritapahtumiin, mutta myös taiteellisiin opintoihin ja ammatinharjoittamiseen kulttuurialalla. Lyhytelokuvaa näytetään lapsille, lapsiperheille ja nuorille, mutta myös muille kohderyhmille.

Lyhytelokuva tuotetaan yhteistyössä ammattilaiselokuvaaja Jonny Forsman Luna Mediasta kanssa. Karelia tekee yhteistyötä TryckeriTeatterin kanssa, ja useita toimijoita kulttuurialalla osallistuu prosessiin ja kuvataan toiminnassa vuoden 2024 aikana, kuten tuottaja, ääni- ja valoteknikko, ohjaaja, lavastaja, pukusuunnittelija, maskeeraaja, valokuvaaja, graafikko, muusikko ja näyttelijä.

Lyhytelokuvan rahoittavat Brita Maria Renlundin säätiö, Svenska Folkskolans vänner sekä Leader Pomoväst -ohjelman maaseudun kehittämisrahoitus EU:lta.