Premiärhelg

Publiken fyllde salen vid premiären av Skuggor från Ekåsen!

Förra helgen hade Karelias teaterproduktion Skuggor från Ekåsen urpremiär inför en fullsatt sal. Starka känslor, djupa reflektioner och en stark samhörighet genomsyrade hela kvällen – stämningen var på topp!

Pjäsen är skriven av manusförfattaren Hanna Åkerfelt tillsammans med regissör Henrika Andersson, som inspirerats av författaren Tove Virtas bok Röster från Ekåsen, utgiven av Västnyländska kultursamfundet.

Tanken att skapa en pjäs inspirerad av boken Röster från Ekåsen föddes under en kaffestund med skådespelaren Annika Cleo för många år sedan, berättar Tove under premiären. De konstnärliga visionerna har nu förverkligats av 13 fantastiska skådespelare, som Henrika och regiassistent Emma Kullberg har lotsat genom höst- och vintermånaderna. Processen har varit både utmanande och givande, och som skådespelaren Fia Lundström påpekade under premiärfesten: Henrika har verkligen lärt ensemblen att tro på den gemensamma processen.

Pjäsen lyfter upp temat mental hälsa och berättar om vården och händelser både bland personal och patienter. Berättelsen kretsar bland annat kring patienten Maijas kamp på Ekåsen och läkaren Lomans tid på sjukhuset. Livet på mentalsjukhuset Ekåsen berör inte bara de som befinner sig i huset, även anhöriga är återkommande besökare. Med värme, allvar, humor och vemod får publiken följa karaktärer som genom åren kämpade med sina val, sin mentala hälsa och sin framtid, samtidigt som de försökte hantera världen och människorna omkring sig.

Föreställningen visas mellan den 3 februari och den 9 mars.
Alla datum finns nedan:

7.2 kl 19
11.2 kl 17
16.2 kl 19
17.2 kl 18
23.2 kl 19
24.2 kl 18
25.2 kl 17
2.3 kl 18
3.3 kl 17 (Syntolkas!)
6.3 kl 19
8.3 kl 19
9.3 kl 18

Biljetter till föreställningen säljs via NetTicket.fi.
Välkommen till Karelia!

Bilderna är tagna av fotograf Ian Granström.