Utrymmen

Karelia finns i ett gammalt hus från 30-talet som tidigare varit en biosalong. Karelias utrymmen lämpar sig för kulturevenemang, utställningar, fortbildning och möten.

Vi hyr ut våra utrymmen till hyresgäster, samt erbjuder tjänster som marknadsföring, scenteknik, biljettförsäljning och evenemangspersonal. I vår foajé finns en bar som möjliggör caféverksamhet och alkoholservering.

Tekniker anlitas enligt uppdrag, alternativt kan man sköta teknik själv efter teknisk genomgång. Vid bokning av Karelias utrymmen diskuteras och planeras teknik, ljud och ljus. Hyrestagaren står själv för eventuella tillstånd och avgifter, så som Teosto.

Ta kontakt med oss för mer information om våra priser, tjänster och teknik.

Tilläggsuppgifter och utrymmesförfrågningar: [email protected]
Tillgänglighet

Tillgänglighet och mångfald på flera sätt. Samtidigt finns flera fysiska utmaningar i den gamla byggnaden.

• Vår personal talar svenska, finska och engelska.
• Karelias huvudentré är fyra trappsteg upp. Du kan komma in med rullstol antingen med hjälp av flyttbara skenor eller en taxis lift. Kontakta oss för mer information om detta och för att få hjälp på plats. Personalen hjälper till med att plocka fram de flyttbara skenorna.
• I vår sal finns några platser som lämpar sig för rullstol och permobil. Kontakta vår biljettlucka för att boka dessa platser som finns på sista raden.
• Assistent- och ledarhundar är välkomna.
• I salen finns en T-slinga
• I vår foajé finns tre könsneutrala toaletter, var av en är rymlig. Den rymliga toaletten finns två trappsteg upp och kan vid behov nås med hjälp av flyttbara skenor.
• Vi erbjuder syntolkning, teckenspråkstolkning och skrivtolkning enligt förfrågan då våra resurser räcker till.

Kontakta oss för diskussion om tillgänglighet eller om du behöver personalens hjälp då du anländer till kulturhuset.
Salen

Salens scen är 5x10m och har 217 sittplatser. Av dessa är 8 platser på raden längst bak möbleringsbara för rullstol och permobil. Scenen kan byggas om till storleken 6x10m, då med 13 färre sittplatser.

Då du hyr salen ingår användning av scenen, backstage och foajén samt basteknik. Kulturhusets utskänkningslov omfattar enbart foajén.
Foajén 

Foajén, som är 70m2 stor och har 2,90m till tak, lämpar sig för pop-up butiker, mindre intima konserter eller diskussioner. I huset finns en service, bord och stolar för ca 25 personer som kan användas kostnadsfritt. Då du hyr vår foajé har du inte tillgång till salen, scenen eller backstage. I foajén finns en bar, litet kök och kylskåp. I utrymmet visas olika konstutställningar längs med året.

• Servering av alkohol är möjligt i foajén enligt Finlands alkohollag och kulturhusets utskänkningslov. Alkohol kan inte serveras eller hämtas till utrymme av utomstående.

Priser

Organisationer som är medlem i föreningen får 20% rabatt på bokningsavgiften och hyran. Mera om medlemskap här.

Salens bokningsavgift | 300 €

Till salens bokningsavgift hör den första timmen, därefter debiteras timhyra från och med andra timmen enligt följande:
– vardagar 40€/timme 
– veckoslut 60€/timme (fre kl. 16:00-sön kväll)

Salhyrans högsta möjliga hyrespris är 780 €/dag (12 timmar). Vid behov och i mån av möjlighet tillhandahåller vi även utrymmet för förberedelser dagen före bokningen.

Foajen | 40 €/timme. Minimi fakturering 2 timmar.  

Närmare hyrespriser hittar du här.

I hyran ingår följande: 

– Användning av backstage, salen och foajén  
– Teknisk genomgång och kulturhusets basteknik 
– Personal på plats för pausförsäljning samt biljettförsäljning via NetTicket en timme innan evenemanget börjar.

Till  hyrespriserna tillkommer ingen moms.