Älskade VR

Vad handlade Älskade VR om?

Älskade VR var en nyskriven, underhållande och lokal pjäs om tågpendlarlivet, varvat med filmsnuttar och mycket musik. Pjäsen skrevs av Tove Virta, och handlar om pendlarlivets lust och leda på kustbanan. Pjäsen baserade sig på äkta pendlarupplevelser, kryddat med fiktion. Tove Virta har pendlat med tåg i 20 år och Kjell Ekholm i 32 år.

Älskade VR​ regisserades av Lilli Sukula-Lindblom, och tillsammans med henne bestod produktionsteamet av Tove Virta, Kjell Ekholm (videoinslag) och Emma Nordblad (regiassistent). 

14 skådisar tog över scenen tillsammans med ett fyrmannaband som består av Teddy Granroth, Kjell Ekholm, Uffe Enberg och Nicke Björkkvist!

Älskade VR hade premiär och sammanlagt 6 föreställningar i oktober 2021. Ytterligare 8 föreställningar var inplanerade i januari 2022 men samtliga föreställningar i januari inhiberades p.g.a. covid 19-restriktioner.

Livet som pendlare blir teaterpjäs – ”Alla som någon gång väntat på ett försenat tåg känner igen sig”

Livet som pendlare blir teaterpjäs – ”Alla som någon gång väntat på ett försenat tåg känner igen sig”

Tove Virta har pendlat med tåg i 20 år och Kjell Ekholm i 32 år. Nu har de skrivit en pjäs om sina upplevelser som pendlare. I mars har pjäsen Älskade VR premiär på Karelia.

vastranyland.fi/Oct 6, 2020