Månskensprinsen

Månskensprinsen tulee ensi-iltaan Karelian näyttämölle

Talvella 2023 Kulttuuritalo Kareliassa esitetään koko perheen näytelmä Månskensprinsen. Fantasiakirjailija Maria Turtschaninoff on kirjoittanut tämän uuden perhenäytelmän yhdessä näytelmäkirjailija Anna Simbergin kanssa. Esityksen kieli on ruotsi.

Muutaman poikkeuksellisen vuoden jälkeen olemme Kulttuuritalo Kareliassa siirtäneet katseemme eteenpäin ja panostamme jälleen omaan teatterituotantoon. - Haluamme tarjota yleisölle monipuolisia tapahtumia ja samalla eri toimijoille näyttämön, jolla esiintyä. Olemme erityisen kiinnostuneita lasten- ja nuortenkulttuurista, minkä vuoksi tämä perhenäytelmä on erityisen tervetullut ohjelmistoomme kertoo toiminnanjohtaja Elin Sundell.

Sadunomainen tarina kertoo prinssi Aurelianista, joka kasvaa linnassa yhdessä kuningataräidin ja kolmen keijun kanssa. Auringon laskiessa hän herää ja auringonlaskun aikaan hän käy lepäämään. Prinssi ei milloinkaan ole käynyt linnan muurien ulkopuolella, mutta eräänä päivänä hän jättää linnan tutustuakseen maailmaan yhdessä uteliaan Tea-tytön kanssa. Prinssi Aurelian kokee ensimmäistä kertaa päivänvalon, kaupungin hälinän ja tapaa muita ihmisiä.

Månskensprinsenin piti alunperin saada ensi-iltansa Wasa Teaternissa maaliskuussa 2020, mutta koronarajoitukset asettivat esteitä tuotannon eteen. Samoin kävi keväällä 2021. Nyt näytelmä saa siis maailman ensi-iltansa Karelian näyttämöllä Tammisaaressa 4. helmikuuta 2023.

– Olen erittäin iloinen että Månskensprinsen viimeinkin pääsee näyttämölle, sanoo Maria Turtschaninoff. Erityisen ilahduttavaa on, että se tapahtuu kotikaupungissani Raaseporissa!

Månskensprinsen on Maria Turtschaninoffin ensimmäinen näytelmä. Se on kirjoitettu Kulturfondetin erikoisprojektin Ung Dramatik puitteissa. Apunaan Turtschaninoffilla on ollut näytelmäkirjailija Anna Simberg, jonka kanssa hän on laatinut käsikirjoituksen.

Turtschaninoff on yksi Suomen merkittävimmistä fantasiakirjailijoista; hänen romaanisarjansa Röda Klostret on tähän mennessä ilmestynyt 28:ssa maassa.

Ohjaaja on Marja Vuori ja lavastuksesta vastaa Erik Salvesen. Marja Vuori on ohjaaja ja teatteripedagogi, joka viimeksi on työskennellyt Pohjanmaalla, mm. Wasa Teaterissa ja Korsholm Teaterissa. Marjan erityisosaamista on luoda viihdyttäviä esityksiä, joilla on korkea taiteellinen arvo.

– Månskensprinsenissä kiinnitin erityisesti huomiota sen taikaan. Kyseessä on taianomainen satunäytelmä, jossa tempaudutaan mukaan seikkailuun suurella sydämellä. Näytelmä koskettaa ja viihdyttää. Odotan kovasti harjoitusten alkamista ja teatterin taian luomista yhdessä näyttelijöiden kanssa.

Yhteydenotot: [email protected] ja [email protected]

Esityskausi
4.2-12.3.2023

Näytelmä on fantasiatarina, jossa korostuu jännitys, taikuus, ystävyys ja rohkeus. Ikäsuositus on ala-aste iästä ylöspäin. Esityksen kesto on noin 1h ja 50min sisältäen väliajan.

Päivämäärät ja liput täältä

Meidän tilat ja tilojen esteettömyys esitellään täällä. Esityksessä käytetään vaaratonta teatterisavua ja hieman välkkyvää valoa.

Näyttelijät
Edward Friis
Alice Olin
Annina Vartio
Kalle Dönsberg
Johannes Holmberg
Fia Lundström
Kennet Lindholm
Emma Kullberg
Edith Holmberg
Maya Hallgren
Elvira Ahlfors
Ebba Andberg
Anna Bäckman
Ines Eklund
Astrid Holmberg
Carolina Landers
Erin Stenström

Tuotantotiimi
Maria Turtschaninoff, käsikirjoitus
Anna Simberg, käsikirjoitus
Marja Vuori, ohjaaja
Emma Kullberg, apulaisohjaaja
Erik Salvesen, lavastaja
Jani Tasanko, puuseppä
Samuli Turunen, musiikki
Anita Sandholm, puvustaja
Alexandra Stjernberg, maskeeraaja
Kristoffer Dahlström, ääniteknikko
Gugge Wasenius, valosuunnittelija
Julian Ekholm, valoteknikko
Laura Pulli, valoavustaja
Ika Wickström, grafiikka
Ian Granström, valokuvaaja
Mona Salama, tuottaja

Avustusten myöntäjät ja sponsorit

Bergsrådinnan Sophie von Julins Stiftelse, Emilie och Rudolf Gesellius fond, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, Konstsamfundet, Kungsgårdsstiftelsen, Oskar Öflunds Stiftelse, Raseborgs stad, Stiftelsen för Ekenäs Sparbank, Svenska folkskolans vänner, Svenska kulturfonden, Trygwe och Hjördis Nymans stiftelse, William Thurings stiftelse