Ungdomsmusikalen Schacki!

Ungdomsmusikalen Schacki! var Karelias storsatsning och första egna musikalproduktion, som visades under 15 föreställningar i mars 2014.

Nedan kan du läsa mera om projektet som engagerade mer än 20 ungdomar och som lockade en stor publik till Karelia!

Ungdomsmusikalen Schacki erhöll även Raseborgs stads kulturpris 2014. 
Läs om oss och se på foton på vår Schacki-blogg på Västra Nyland.

Lite smakprov får du om du kollar in vår TRAILER här.

Efter 13 öppna föreställningar under 2014 har ungdomarna vandrat vidare, en upplevelse rikare.

Huvudrollerna besitts av Tika Sevon-Liljegren och Maximilian Björkstam som spelar Zara och Jack, popstjärnan och vaktmästarens son som träffas på Drumsholmen. Elever i skolan spelas av Julia Hellén och Anna Hellberg som  scenkonstlinjens Ulla och Tyra. Musiklinjens elever spelas av Josefine Fri (Jolin), Patricia Hällfors (Åse), Emilia Gustafsson (Jasmine), Jessica Tunn (Fiina), Jenny Mäenpää (Lindholm) och Oscar Nyholm (Kim).
Lärarteamet består av Victor Mattsson (Rektor Per), Yvonne Valtonen (Ronja, bandlärare), Patricia Korenius (Rosa, musiklärare), Lisa Theman (Malena, scenkonstlinjens lärare) samt vaktmästaren Viking och dottern Jill som Göran Wadenström och Nia Wikström. På Scenkonstlinjen går också tre danstjejer dvs Sara Lagerström, Sabina Olin och Sofia Rönnblad. De är med genom ett samarbete med dansskolan Hurja Piruetti, vars lärare Emilia Jyrkkänen också står bakom koreografin för just dansscenerna.Bandet består av studerande på Lärkkulla pop och rock med Kristoffer Holmberg som musikansvarig. Bandkillarna är Max Salomaa, (basist och kapellmästare), Dick Blommendahl (trummor), Mathias Broman (gitarr) och Emil Friman (synth).

Schacki! är unge Karisbördige Jenny Eliassons första stora produktion som regissör, som förut bl.a. arbetat som lärare på Teaterskolan Raseborg och Lilla My på Viking Line.Men vad är det som Schacki! egentligen handlar om då?

En flicka tar timeout från rampljuset och tar ett mellanår som elev på “folkhögskolan Drumsholmen” ute på en ö. Här får hon både sjunga och lära känna dem som siktar på en karriär i rampljuset. Men hon vill inte avslöja sitt andra liv. Plötsliga svarta moln drar över skolan och framtiden ser inte så ljus ut. Vad göra? Det nalkas musikuppvisning och allt går bokstavligen i lås. Men någon har nyckeln.Livet är orättvist. En del har inte ekonomisk möjlighet att gå i folkhögskolan och andra är där för att de inte har några andra planer. Vissa vill studera scenkonst och andra musik. Pressaren gör inte heller vardagen lättare och virus sprids runt skolan. Vaktmästarens son och den kända flickan har något gemensamt trots sina olika bakgrunder.  Någon hittar en själsvän och en annan sin rival.

Jaa, hur går det för Drumsholmen. Vem får vem, vem skiljer sig, vem blir blöt och vem blir smittad? Det får du bara reda på om du kommer och se på oss.

Pressmeddelande 21.2.2014
Pressmeddelande 10.1.2014
Läs Västra Nylands artikel 5.9.2013.
Läs pressmeddelandet här (sept 2013).

Arbetsgruppen för ungdomsmusikalen bestod av:
Annette Ström, producent & manus, tfn 044-339 0176, [email protected]
Sanna Lindholm, manusförfattare och inspiratör
Kristoffer Holmberg, musikansvarig
Jenny Eliasson, regissör
Sara Avdi, produktionsassistent