En Trevlig Kväll med Mark Levengood

15apr20:0021:30En Trevlig Kväll med Mark Levengood

Evenemangsdetaljer

Succén fortsätter!

Den folkkäre författaren och TV-profilen Mark Levengood återvänder med sin bejublade kväll och besöker många orter runtom i Svenskfinland när Finlandsturnén fortsätter i vår.
Mark är den fula ankungen som flög iväg. Kanske blev han ingen svan, men en rätt stor anka. Nu återvänder han hem till ankdammen för att turnera med en underhållande kväll.

”Jag kommer berätta om mitt liv, om att våga pröva sina vingar, om att nå oanade höjder men också stundtals störta rätt brutalt. Hur går man vidare när allt har gått fel och man sitter där bland fjädrar som yr? Vågar man flyga igen? Och varför är det så otroligt viktigt för en anka att faktiskt ha den där älskade dammen att få återvända till?” berättar Mark Levengood.

Framträdandet går under namnet En Trevlig Kväll med Mark Levengood.

2018-2019 gjorde Mark sin allra första Finlandsturné (En föreläsning av och med Mark Levengood) och under hösten 2022 turnerade Mark med En Trevlig Kväll med Mark Levengood runtom i Svenskfinland och som spelades för fulla hus.

”Det var väldigt roligt att äntligen få återvända och möta den finlandssvenska publiken igen, och jag ser så mycket framemot att i vår få fortsätta turnera runt i Svenskfinland” säger Mark Levengood.

MARK LEVENGOOD
Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det.

Han kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.

Redan i Finland började Mark jobba med TV. ”Jag var programledare för ett underhållningsprogram som ingen till all lycka kommer ihåg idag.”
Sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer.

På nittiotalet gjorde Mark program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar samt Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Mark har även varit programledare för bröllopssändningarna då kronprinsessan Victoria gifte sig 2010. Han har varit programledare för Svenska Hjältar-galan, intervjuprogrammet Sverige i SVT samt SVT-
serierna Tro, hopp o kärlek och senast Klimatkampen 2021. Mark är en flitig krönikör i P1. Han hörs i Godmorgon, världen! och lyser upp höstmörkret i Tankar för dagen. Han har varit sommarvärd ett antal gånger. Tillsammans med Henrik Johnsson gör Mark podsändningar, nu senast Natti, natti. Han har gjort en pod tillsammans med Jonas Gardell, den populära Mark & Jonas. Mark har gett ut flera böcker baserade på egna texter. Den senaste Vi får väl trösta varandra gavs ut 2020.

Längd: ca 85 minuter (utan paus)

Återköp av biljett endast möjligt om evenemanget inhiberas.

Det är förbjudet att filma under föreställningen!

Arrangören förbehåller sig rätten till ändringar.

Biljetter

Biljetter: 36,50€

Biljettlänk

NetTicket

Tid

(Lördag) 20:00 - 21:30

Plats

Kulturhuset Karelia

Skillnadsgatan 11

Språk

Svenska