Teaterskolan Konfetti

Flera glada barn från teaterskolan Konfetti står på scenen och kastar konfetti upp i luften.

Useat iloiset lapset teatterikoulu Konfetista seisoo lavalla ja heittävät konfettia ilmaan.

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? Vill du lära dig om smink, skådespeleri, skrivande eller röst eller hur man skapar olika scener? Teaterskolan Konfetti erbjuder grundläggande konstundervisning både till dom som inte har några förkunskaper och för dom som spelat teater tidigare. På sommaren ordnas även dagläger.

Teaterskolan Konfetti arrangeras i Karelia av Västnylänska kultursamfundet och Raseborgs kulturinstitut. Anmälan görs via Raseborgs Kulturinstitut (kontaktuppgifter nedan) eller direkt via nätanmälan här.

Terminsavgiften är 62€.

E-post: [email protected]
Telefon: 019-289 2765
Telefontider: må–to kl. 14–16
Grupper 2023-2024

· SAGOTEATER – ÅK 1–2
Tycker du om sagor, berättelser och lek? Är du påhittig och vill lära dig mer om teater och hur man uttrycker sig?

· TEATERSKOJ – ÅK 3-4
Tycker du om skådespel? Vill du lära dig om teater och öva tillsammans med andra hur man uttrycker sig? På ett roligt sätt får du lära dig mera om hur man skapar scener och scenografi tillsammans.

· TEATERMAGI – ÅK 5-6 
Tycker du om skådespel? Vill du öva på hur man uttrycker sig på scen och pratar i mikrofon? Vi gör olika dramaövningar och på ett roligt sätt får du lära dig mera om hur man improviserar och skapar scener tillsammans.

· TEATERKONST – ÅK 7-9
Har du ett teaterintresse? Vill du lära dig om teaterkonsten och öva tillsammans med andra hur man uttrycker sig på scen? Vi gör drama-övningar och skapar manus och jobbar kring kroppsuttryck.
I Raseborg grundades år 2019 den tvåspråkiga teaterskolan som ett samarbete mellan fem organisationer inom kultur och bildning. Skolan erbjuder idag grundläggande konstundervisning i scenkonst, med inriktning på teaterkonst för elever i åldern 7-16 år. Utbildningen är fortlöpande och stärker ett fortsatt teaterintresse och ger dig grundläggande insikter inför framtida yrkesutbildningar inom området teaterkonst. Undervisning sker i Ekenäs på Kulturhuset Karelia på tisdagar och i Karis på TryckeriTeatern på måndagar.

I den administrerande gruppen ingår Raseborgs stads kulturtjänster, Raseborgs Kulturinstitut, Västnyländska Ungdomsringen, Västnyländska kultursamfundet och Kulturhuset Karelia. Som huvudarrangör fungerar Västnyländska Ungdomsringen i samarbete med Kulturinstitutet.